sábado, 26 de octubre de 2013

Comunicació sense fils Wifi

Comunicació sense fils Wifi:


WiFi (Wireless Fidelity)  vol dir  “Fidelitat sense fils”. Els dispositius WiFi es comuniquen  amb ones electromagnètiques. 

El wifi utilitza una freqüència radioelèctrica (de 2,4 GHz) amb una taxa de transferència d’11 Mbps.
En les condicions més bones la distància màxima és de 300 m, que pot disminuir depenent dels obstacles amb els que es pot trobar. Però hi han dispositius que ajuden a millorar la cobertura. 
A les cases, el punt d’accés és en el mateix router , que integra diferents funcions: switch, encaminador i punt d’accés.
La connexió  WiFi sol estar  protegida per una contrasenya per evitar l’accés de persones que no estan autoritzades. Però en alguns llocs públics hi ha àrees d’accés lliure ( ex: bars, bliblioteques...). En l’àmbit acadèmic hi ha una xarxa anomenada Eduroam  (Education Roaming) que està per als centres universitaris, centres de recerca i en els centres de secundària de Catalunya en la qual es poden connectar els estudiants.
 Amb la conexió Wifi poden sorgir problemes puntuals que has de saber arreclar ( enllaç per poder-te sortir d'alguns problemes:enllaç ).

 Per poder  protegir la privacitat de la informació hi ha diferents sistemes de xifrat o encriptació, on les dades  viatgen segures. Els dos xifrats més coneguts/utilitzats són el WEP, el WPA 

Ja sabent tot això, vem dur a terme una activitat: esbrinar la connexió i el xifrat de connexió del centre educatiu des d'on et connectes. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario